tisdag 28 april 2009

Det gör ont...

Här kommer dagens "under tiden Anton vilar middag - LO". =) Jag har varit hemma med honom ännu idag, men nu är han nog feberfri och pigg igen. Imorgon blir det mommo & moffa dag som vanligt när det är onsdag.

Jag har haft lite gröna papper liggandes som jag inte riktigt fått nån användning för. Men när jag såg de här två fotografierna på Anton fick jag genast inspiration att använda dem. Upplägget kom jag på själv...den taggiga stora fotomattan symbolisera taggarna på spikmattan. Det prickiga pappret matchar den prickiga madrassen och grönt finns ju i dem båda. Lite pärlor, blommor och stämpel piggade upp den sedan.


Anton var väldigt fundersam när jag köpt spikmattan. Han kände på den och var orolig när nån av oss lade oss på den...för den pickade ju så!! Här tog han av sej tröjan och skulle prova han också...men det gick ju inte...men benen som han hade kalsongerna på gick bra en stund! =) När folk kom hit just när vi skaffat den ville han genast visa vilken konstig grej vi skaffat som man ska ligga på!! :-D



Kommentera gärna!! Ha det bra!

Ps. Fotot av LO´n lyckades jag få lite "grynigt" idag också...får skulla på det tråkiga vädret!!;-)

måndag 27 april 2009

Slalom killen!

Länge sedan min blogg blivit uppdaterad en vardag. Men idag är jag hemma med Anton som är febrig och jag passade på att scrappa när han sov middag.

Här har jag scrappat Antons första åktur i slalombacken när vi var till Vuokatti i april. Jag valde att inte ta med nån journaling eftersom jag dokumenterat det i hans vanliga fotoalbum ganska ingående. Hans kusin Emma hjälpte honom på med skor och skidor och jag åkte med honom i backen. Han orkade ca. 6-7 åk/gång och han tyckte det var SÅ roligt och åkte varje dag. Jag var en ganska stolt och förvånad mamma kan jag säga och roligt var det. =) Sedan när vi kom hem berättade han det åt alla han träffade, så han var nog en stolt kille själv också.

Jag gillar dessa bokstäver som är upphöjda och "skumgummi-aktiga" (de heter säker nåt annat...) Har dekorerat med lite snöstjärnor, pärlor och stämpel. Blev riktigt nöjd med den.

Kommentera gärna om du kikar in!
Ps. Det var till skillnad från igår, inget bra fotoväder idag. Så fotot av LO´n blev lite grynig.

söndag 26 april 2009

Jag kan...& eye of the tiger


ÄNTILGEN!!! Min blogg är uppdaterad!! Känns som det är evigheter sedan jag scrappat och det är det ju också. Tacka vet jag färdiga scrapping papper, de räddade min dag! =) Jag hade noll inspiration och en sjukling här hemma, så tiden och orken var knapp. Men jag kände att jag bara MÅSTE få göra nåt med mina händer och få tankarna på annat håll en stund.

Den första LO´n handlar om hur Anton räknar. Här har jag stämplat en ram runt fotot innan jag satte dit det. Piffat upp med lite pärlor och blommor.

Andra LO´n handlar om hans roliga miner. Jag har tidigare gjort nån LO om andra miner och här är en ny. =) Hans miner är många och här leker han tiger!

Denna helg blev allt annat än vi tänkt oss. Anton fick hög feber på fredag eftermiddag + att han haft ett långt uppehåll i bajsandet. Idag äntligen kom ett lass, men vi har kämpat oss genom natten och halva dagen. Han blir så olycklig, lessen och orolig. Mätte just 40 grader men hans humör lättade då han fick bajsat. Blir att vara hemma med honom imorgon, eftersom Timo börjar jobba igen efter 3mån.´s permittering. Han ska till Vanda och montera. Annars är det han som brukar vara hemma med Anton när han är sjuk, så slipper jag fixa med vikarie osv. Så jag minns inte när jag senast skulle ha varit hemma med sjukt barn!

Nu måste jag få lite frisk luft. Ska ta en promenad. Tvättade förnstren på utsidan igår och hade tänkt ta insidan idag. Men hittills har jag bara varit inne idag, så kroppen skriker efter frisk luft!!

Ha det bra!!



måndag 13 april 2009

Födelsedagskort


Jag har inte scrappat på länge nu eftersom vi varit på resa till Vuokatti. Resan var toppen och det var så härligt med lite semester och tid med familjen. Anton åkte slalom för första gången och han ville köra alla dagar. Han började tom. tidigare än sin mamma!!! ;-) Vädret var fint och vi pulkade, simmade, grillade korv och hade skoj.

Idag fyller systers sambo och vi ska dit på kalas. Jag passade på att scrappa ett kort nu på förmiddagen då vädret är så dåligt och vi inte gick ut. Kan lägga in en bild på Antons premiär tur i slalombacken också.

Ha en fortsatt skön dag!!

söndag 5 april 2009

10 i topp

Med denna LO ville jag lista Antons topp 10 sysselsättningar just nu. Texten tog ganska mycket plats, så det lämnade inte kvar så stor yta att sätta dekorationer på. Det är ju saker man minns bra nu, men med tiden glömmer man när det kommer nya intressen. Så då kan det vara roligt att ha det nerskrivet.

Nu ska jag avnjuta en kopp kaffe tillsammans med Anton. Han vaknade just. Sedan ska vi fara på sim & lek ikväll. Borde ta och vika in all tvätt också...tvättmaskinen har gått varm i helgen när vi ska styra kosan mot Vuokatti på tisdagen!! =)
Ps. Fotot av LO´n blev inte så bra. Den röda CS som är runt är i verkligheten inte så mörk!! Men det får duga.

Kommentera gärna om du kikar in. Ha en fortsatt skön söndag! =)

lördag 4 april 2009

Underbara du & humor


Här kommer lördagens "under tiden Anton vilar middag" LO´s. =) Jag vet inte vad det tog åt mej idag, men det blev definitivt mera blommor än vad jag brukar klassa som ok...kanske jag får skylla på våren!? ;-)
Jag har länge haft pappret med hjärtan på, men inte fått nån användning för det. Men till denna mysiga närbild på Anton tyckte jag det passade bra. Jag ville få en kärleksfull känsla och utseénde i LO´n.

Dena andra LO´n ville jag dokumentera Antons humor. Jag valde att skriva en kort journaling bakpå LO´n, eftersom jag kom på journalingen för sent. Han förstod sej ganska tidigt på skämt och skoj och hans pappa har en rolig lek med honom där de svänger om de 2 första bokstäverna i orden, så det låter hel galet och tokigt. Denna lek älskar han och har så roligt åt.

Kommentera gärna om du kikat in. Ha en fortsatt skön helg!!