lördag 23 januari 2010

Grattis en flicka


Här kommer ett kort som jag satt och knåpade ihop igår kväll. En god vän till mej fick för 2v. sedan en liten baby. Ganska roligt, vi är 3 par som är goda vänner och alla fick barn 2006 (alla inom 3mån.) och nu 2010 ska vi alla få syskon (inom 4-5mån.). Vi har tyvärr inte kunnat hälsa på ännu. Anton har varit snuvig i över 1v. och själv blev jag för nån dag sedan. Vill så gärna åka och hälsa på och hålla den lilla och roligt för Anton att få se hur småa de verkligen är då de föds.

Det var inte lätt att hitta något rosa i mina papper och dekorationer ;o) Men till slut hittade jag lite av varje. Storken och babyn printade jag ut från netet och klippte ut...går också bra om man inte äger så många stämplar. På baksidan finns sedan en journalingruta i vitt & rosa där jag skrivit lite... Enkelt men roligt att göra egna kort!


Ps. såg sedan, när jag fotat kortet, att en pärla trillat av....men orkade inte börja ta om det!!


Ha det så bra i kylan!!


söndag 10 januari 2010

Jullovets 2 sista LO´s


Nu har jag inte scrappat på nån dag igen, måste ju göra nåt annat också. Här om dagen städade jag ut julen och höll endast på i 8h!!! Tror inte vi hade så städat till julen ens, men nu känns det bra att börja jobba igen.

Den första LO´n "Med glimten i ögat", där ville jag behålla det fina pappret så som det var. Kom på att klippa in fotot i den långa "rundeln" som sträcker sej över pappret. Fotomattan klippte jag själv till. Stämplen uppe på pappret kan jag i efterhand tycka att jag kunde ha lämnat bort. Det blev inte riktigt som jag tänkt mej.

Den andra LO´n "Sommar med kusinerna -09" fick också blir ganska enkel, eftersom pappret var ett sånt. Jag lade till en remsa I Love you, klippte ut lite hjärtan, blommor och knappar osv. Anton älskar verkligen sina kusiner och denna sommar hade de så roligt tillsammans.

Detta blir nog mina två sista LO´s under detta jullov. På eftermiddagen ska vi åka till mina föräldrar och systers familj kommer också dit och imorgon kallar vardagen och jobbet igen. Men det har verkligen varit roligt att ha mera tid att scrappa.

Ha det bra! Skriv gärna ner en kommentar om du kikar in!

onsdag 6 januari 2010

sim & lek


Känner mej verkligen inspirerad att scrappa nu och här kommer en LO som handlar om sim&lek som vi gått på sedan Anton var 3mån. Även här ville jag få med många foton och även journaling, som är döljd bakom pappret med bollar/cirklar på. Vi har gått 7 kurser nu och jag tror att jag tagit foton från varje kurs. Men det är alltid lika svårt att ta bilder där. Det är lite skum belysning, mörkt vatten och personerna är hela tiden i rörelse, med andra ord väldigt svårt att få lyckade foton. I den senaste kursen som slutade före jul, gjorde han väldiga framsteg. Han har alltid varit försiktig och vill att vi hela tiden håller i honom. Men under denna kurs började han själv åka med en flytdyna framför sej och sparka sej framåt, utan att någon håller i. Gissa om killen var stolt!!!! =)

Även här har jag testat att kombinera lite olika färger som jag inte kanske tycker passar helt perfekt ihop. Men det är roligt att tänja på gränserna ibland och få lite annorlunda resultat. Jag har också försökt använda dekorationer som jag inte använder så ofta, som bl.a. punchinella. Verkar vara ute med det just nu, tycker ingen har det längre på sina LO´s?!
Roligt att du kikar in och lämna gärna en kommentar!!

tisdag 5 januari 2010

Power Park


Här kommer en sommar LO mitt i all snö. Jag har lite sommarfoton kvar som borde scrappas ännu. Den här handlar som sagt om när vi var till Power Park en hel dag i juli. Vi hade otroligt vackert och varmt väder och barnen njöt av att få åka i alla karuseller. Det var lite svårt att få fotograferat från alla karuseller och många åkte jag ju själv med i (läs, min sambo är inte så bra på att fota). Men det var en rolig upplevelse för Anton och genast vi vaknade nästa dag frågade han om vi skulle åka dit den dagen också!!?? ;o) Frågar man vad han drömt om på natten, kan han ännu svara "karusellerna".

Jag ville få med så många foton som möjligt + en journaling och jag tyckte att jag lyckades ganska bra. Nere på pappret fanns det swirls (heter det så??) färdigt och jag stämplade lite mera uppe i hörnen. Så mycket mera dekorationer än en remsa med fjärilar och lite blommor och pärlor, hade det inte rum.

Nästan så man börjar längta till värmen nu i denna köld. -20är lite i överkant i mitt tycke. Anton har länge varit så lessen på att det inte går att göra snöbollar och snögubbar där ute!!

Roligt att du tittade in och skriv gärna ner en kommentar, alltid roligt att läsa!!
Ps. fotot blev inte det bästa av LO´n idag. Men jag höll på att frysa tassarna va mej där ute, så jag fick inte så många foton tagna. Pappret är i verkligheten mera lime-grönt!

måndag 4 januari 2010

Höstskoj


Dax för lite höstbilder att bli scrappade. Två av Antons favorit sysselsättningar på gården är att leka i sandlådan och gunga.

Först hade jag lite svårt att hitta några "höstaktiga" papper, men jag hittade till slut några i mina gömmor. Jag var lite skeptisk till att blanda brunt och blått, men jag blev ganska nöjd. Jag lade till lite blommor, knappar och pärlor.

Verkligen roligt att ha lite mera tid för scrapping nu igen. Jag är ledig ännu denna vecka, så jag hoppas på flera LO´s ännu innan vardagen kallar igen.

Ha det bra i kylan!

lördag 2 januari 2010

Julstök -09


Jag passar på att fortsätta med julen och har gjort en LO om lite förberedelser inför julen. Denna gång ville jag jobba med flera papper och inte "färdiga". Hittade bl.a. en papperspåse i mina gömmor, där det stod god jul och ett hjärta tryckt på. Det klippte jag ut och använde som dekoration. Grönt och rött är för mej julfärger, så jag försökte få LO´n att gå i de färgerna + lite turkosblå som Anton har på tröjorna.

Oftast är själva charmen med jul alla förberedelser, så som pepparkaksbak och allt pyntande. Vilket Anton gladeligen varit med och hjälpt till med. Han var så stolt då vi dagen efter hälsade på mommo å moffa och han fick ge pepparkakor åt dem som han själv bakat. Att klä granen var också roligt, även om allt hamnade som ett bälte runt granen i hans höjd. =)

Kul att du kikade in. Kommentera gärna!!