söndag 29 mars 2009

"Dambi" & Vänner för alltid



Här kommer dagens 2 LO´s. Känner att jag haft mycket inspiration för scrapping denna helg och det har varit riktigt roligt. =)

Har många kort som handlar om saker jag vill dokumentera nu och även dessa två handlar om sånt´. Den första handlar om när vi går ut på promenad för att kolla "dambi" (avgasrör) på alla bilar vid Norrvalla. Detta är ett STORT intresse och varje bil han ser ska han kolla om den har "na damb". Med på promenaden ska även gräsklipparen vara. Den älskar han att gå med oavsett årstid. Ibland har vi nog fått roliga blickar och kommentarer när vi varit på vinterpromenad med gräsklipparen i högsta hugg. =) Jag blev nöjd med resultatet och den fick en vintrig och lekfull touch.
Den andra LO´n handlar om hans kusin Simon och deras härliga vänskap. Simon är knappa 1år yngre än Anton och de blev genast goda vänner. Idag när de är snart 2&3år gamla och båda pratar ganska bra, så har de jätte roligt tillsammans med massor med liv & skratt. Fotona är tagna vid deras mommo & moffa när de var i WC och lekte frissa. =) Här är journalingen dold.

Kommentera gärna om du kikat in! Ha en fortsatt skön söndag! Vi ska avsluta helgen med sim & lek ikväll!

lördag 28 mars 2009

Läsa saga & Rock´n roll!


Här kommer dagens 2 LO´s. Båda två var ganska enkla och tog inte så länge att göra. Men det var saker jag ville dokumentera om Anton.
Den första handlar om hans intresse för sagor. Han sätter sig ofta ner och läser en saga själv och så återberättar han den för sej själv eller oss. Vi läser flera sagor om dagen och alltid när det är dax att vila middag eller sova till natten. Jag tycker om brun/beige just nu och här kommer de färgerna in igen. Den stora fotomattan har jag rivit kanterna på och chalkat som jag sedan stämplade två stämplar på. Jag gjorde ett foto runt för att matcha de andra runda formerna på pappret.

Den andra LO´n handlar om när han tycker om att spela gitarr. Pappa i huset har spelat i ett band tidigare och har flera gitarrer som Anton brukar spela på. Han tycker om att lyssna på när han spelar och stampar takten med foten. Här var pappret i sig ganska "färdigt" och jag önskade att jag hade haft ett sånt´där notpapper som jag sett många använt på sina LO´s...det skulle ha passat perfekt här. Men så här blev den och jag blev nöjd. Även här har jag stämplat i hörnet av fotomattan och rivna kanter.

Kommentera gärna om du kikat in! Ha en fortsatt skön helg!!

söndag 22 mars 2009

Vår killen

I detta härliga väder går det ju inte att undvika att få härliga vårkänslor!! Det smittade även av sej på mitt scrappande idag. Fotot är taget ifjol på våren och han sitter i bilen med sina solglasögon på. =)
Jag gillade verkligen de papper jag använt till denna LO, riktiga "kill-papper"!! =) Men de är ganska mörka, så jag lade en vit "prickig" CS som grund för att ljusa upp den. Jag valde att inte chalka de rivna kanterna mörka, för att få den lite ljusare istället. Jag utgick från en mall på pagemaps.com men ändrade den ganska mycket sist och slutligen.

Nu ska vi passa på att gå ut så länge vädret är fint. Anton var inte ut nå igår när han blivit snuvig och det blåste så kallt. Men jag var på en 1timmes promenad och lyckades skaffa mej en stooor skavsårsblåsa på hälen! *ajaj* Vi kan tyvärr inte fara på sim & lek ikväll...vill inte att han ska bli värre. Men hittills har vi varit alla gånger och fått vara friska, så jag ska inte klaga!

Kommentera gärna om du kikat in. Ha en fortsatt skön söndag i vårvädret!!

lördag 21 mars 2009

Drömmarnas värld

Här kommer dagens LO. Jag har sett så många som gjort så fina LO´s med papper i små rutor, så nu ville jag göra en egen. Detta blev min variant! =) Jag blev ganska nöjd. Bottenpappret är en "prickig" CS som jag tycker ger mera liv åt en LO än vanlig CS. Gillade nyansen på den blåa färgen. Jag lade dubbel fotomatta under fotot och försökte även stämpla en swirl i hörnet...men den misslyckades, så jag fick klä över den med blommor!! =) Märkte att det ska vara ganska slätt och jämnt där man ska stämpla, iaf. om man är nybörjare som mej.
Fotot är taget på morgonen på Antons 2års dag. Han hade fått sina paket och satt i soffan och kollade ut genom förstret. Redan då var han en funderare & drömmare och det är han fortfarande.

Kommentera gärna om du kikat in! Ha det bra!

söndag 15 mars 2009

Du är alltid snål på sötsaker


Om gårdagens LO var färgstark, så kommer här en mycket blekare LO. Jag ville använda mej av en stil som jag inte är riktigt van vid och det blev verkligen en utmaning. Jag vet inte när jag senast lagt ner så mycket tid på en LO!! Men det var ändå roligt att ägna den så mycket tid och fantasi, även om jag utgick från en skiss från Momas scrap sketches.

Spetsar hör inte riktigt mej till...denna hittade jag i min mammas sylådor för en tid sedan. Jag tyckte den passade bra in på denna LO. Den handlar ju om sötsaker, så då får den vara lite "smarrig" också. Anton är nämligen en kopia av oss båda när det gäller att ha smak för det söta. Han är ett riktigt kak- och godismonster! =)

Stämpeln i högra hörnet är min alldeles första egenhändigt gjorda stämpel med hjälp av clear stamp. Usch så pirrigt det var att trycka dit den! Men jag tyckte färgen var så "vattnig" och "bläckaktig", ska de vara så?? Skulle vilja ha lite mjukare ton på dem, typ som chalk. Finns sån stämpelfärg??

Nu ska vi börja laga oss klara för kvällens sim & lek. Ska bli skön avkoppling och avslut på helgen. Kommentera gärna om du kikat in. Skulle vara roligt att höra vad ni tycker om denna stil.

Ps. Tyvärr var dagens ljus inte det bästa att fotografera i. Men jag bloggar den ändå.

lördag 14 mars 2009

Traktor killen

Nu när man börjar få lite vårkänslor, går det bra att passa på att scrappa nån sommarbild som ännu finns kvar. I denna LO har jag inte följt nån mall och jag funderade ganska länge hur jag skulle lägga upp den. Det gröna pappret var i full storlek, men jag klippte till det lite och limmade upp på ett orange papper som matchar traktorn. =) Den vågiga blåa pappersremsan upptill är en dold journaling där jag skrivit om Antons stora intresse för traktorer. Jag funderade länge om jag skulle lägga med filtremsan eller inte...men det blev så mycket pärlor, så jag ville tuffa till den med lite stjärnor. Traktorn på fotot är dock en traktor på ett museum vi var till i somras där det fanns djur och gamla maskiner osv. Det fanns en hel rad med traktorer och han skulle såklart provsitta ALLA!!! =)

Jag skulle så gärna ha velat testa mina stämplar som jag köpt. Men jag tyckte inte att det passade in på dennna LO. Jag får ta nya tag imorgon. Nu ska vi väcka Anton och göra oss klara att fara till mina föräldrar. Min syrra och hennes familj kommer också, så Anton får leka med sina kusiner och vi vuxna får planera vår Vuokatti resa v.15.

Kommentera gärna om du kikat in! Ha det bra!

söndag 8 mars 2009

*Swimming pool*

Här kommer helgens LO i en uppfräschad blogg. Jag fick så lyckade foton senast jag fotade på sim&lek, så jag ville scrappa några av dem. Jag valde att inte ta med nån journaling, eftersom jag dokumenterat simkurserna på ett annat ställe. Han älskar att fara under portarna/maskarna när han ligger på en flytdyna och leka att han kör racerbåt!! =) Detta har blivit en skön avkoppling för hela familjen på söndag kväll. Skönt att avsluta helgen med simning och bastu och efteråt är vi alla slöa och slappa och bara myser i TV-soffan! =)

Håller ännu på med en till LO, men den tror jag inte att jag hinner få klar idag. Bloggar den en annan dag.

Hoppas ni alla har en fortsatt skön kvinnodag & söndag. Kommentera gärna om du kikat in.

söndag 1 mars 2009

...klippa...

I helgen har jag inte scrappat så mycket. Har haft en massa bus och skoj med familjen istället. =) Vilket också är värdefull tid!
Jag gjorde en LO idag när Anton vilade middag. Jag älskade pappret i sej och blev nog nöjd med slutresultatet. Men det är lite väl färgsvagt för att vara mej...men kul att variera lite. Även här ville jag dokumentera nåt och denna gång var det när Anton klipper med sax. Jag minns så bra att jag en dag kom hem från jobbet och Timo berättade att han lärt sej att klippa med sax. Han hade hittat den själv och testat...sen dess klipper han nästan varje dag! =)

Kommentera gärna om du kikar in! =)