tisdag 24 februari 2009

2 nya! =)


Idag var vi till pulkbacken med några bekanta + att det fanns massa andra barn där. Anton stor trivdes och vi åkte i nästan 2 timmar. Detta tog tydligen ganska bra på hans krafter, för han vaknade just och har sovit 2h. Under tiden har jag hunnit scrappa 2st. LO´s.

Den första tyckte jag var så härligt papper. Men det var lite svår scrappat eller så är det bara jag som hade brist på ideér. Men jag blev ganska nöjd med resultatet ändå.
Den andra var ett färgstarkt och härligt papper. Jag klippte ut en blomma på fri hand av det prickiga CS-pappret och chalkade det i kanterna. Sedan blev det en och annan dekoration för att piffa upp. Själva fotot har jag länge velat scrappa men först nu hittade jag ett passligt papper. Tyckte det var så söt närbild på honom...fast han har just ätit och är lite kladdig runt munnen och blå om näsan för han hade ramlat och slagit näsan där ute! =)
Jag har verkligen njutit av att få scrappa dessa dagar jag varit ledig. Så avkopplande och roligt. Ska se om jag tar en sista LO ännu ikväll...har en i planerna redan! ;-)
Men nu ska vi äta mellis och dricka kaffe!

måndag 23 februari 2009

Med blicken mot framtiden

Här kommer min "under tiden Anton vilar middag" LO. Det blev en ganska enkel LO eftersom pappret var ganska färdigt i sej. Ibland önskar man att man kunde läsa hans tankar när han blickar ut mot världen. =) Spännande att se vad framtiden har att ge!

Hoppas nån orkar kommentera! Jag passar på att scrappa under min lediga tid nu och när jag har material! =)

Du är en liten fixare

Här kommer en "morgon LO". Härligt att få vara ledig och kunna scrappa på morgonen. Jag gillar att dokumentera vardagliga saker, eftersom jag ofta glömmer att skriva upp det och hans "Min första bok" redan börjar bli så full. Så denna LO handlar om hans intresse för att fixa och trixa! Han älskar att vara med och göra "kill-grejer" med moffa och pappa. Man ser hur hela han lyser upp och njuter av att få vara med och greja.
Jag har börjat tycka det är intressant att utgå från en skiss, så här har jag följt en skiss från Page maps. Jag har en MASSA små bitar av mönstrat papper som jag använde mej av. Jag har även använt en sån där som skär kanterna från makingmemories, det var lite knepigt att använda den...men man lär vel sej! =)

Ska se om jag hinner scrappa lite så länge Anton vilar middag sedan. När han vaknar ska vi fara till mina föräldrar. Mamma skulle laga klimpsoppa!! =) Syrrans skulle komma dit också, så då får vi ta med pulkan och åka lite med kusinerna.

söndag 22 februari 2009

Racerförare

Här kommer dagens sista LO. Jag tyckte det var så lyckat foto på Anton när han kör sin racerbil här inne med hörselskydden på. Han älskar den bilen och han kör hårt så det "dambar" säger han. Han leker att han åker till olika ställen, han skruvar den och tvättar den.

Jag tycker om att experimentera och använda lite olika färger och denna blev ganska gräll i sin färg. Men jag blev ändå nöjd med den. Den gröna CS är egentligen lite mörkare i färgen, det framkommer dåligt på fotot.

Nu tror jag vi ska gå ut en sväng i snöyran och sedan ikväll ska vi fara och simma & plaska!! =)

Alltid med skorna på

Här kommer en LO som jag gjort nu på morgonen. Jag ville dokumentera när Anton alltid springer på med skorna här inne. Det började i somras och sitter ännu i. Vi har skor över allt i huset och han byter xxx-antal gånger / dag. Han vet i vilken garderob han ska gå och så tar han de skor han vill ha...vinterskor, gummistövlar, sandaler, finskor....you name it!! =)
Han har även börjat ha favorit kläder...så om ni undrar varför han har den turkos&svart-randiga tröja på många foton, så är det just för att det är hans favorit. ;-)
Jag beställde några CS med såna där upphöjda små prickar på och de var bara för härliga. Ger ett helt annat liv åt LO´n. En journaling med swirls upptill har jag gömt bakom, eftersom jag ville ha med ganska mycket text för att minnas hans passion för skor.

Kommentera gärna om du kikar in!

fredag 20 februari 2009

Vad månne du funderar på?

Här kommer en LO som jag gjorde igår kväll. Inspirerande och roligt nu med nytt material. Jag har börjat gilla papper som är lite "färdiga i sej" och man får koncentrera sej på fotot och dekorationer + att det går snabbare att scrappa.

Har använt såna där småa bokstäver som jag sett många har på sina LO´s nu. Ganska roligt att använda, men man kunde bra göra såna själv också kom jag på. ;-) Månadskorten tyckte jag också om, ett roligt sätt att datera LO´n. Filtblommorna tyckte jag jätte mycket om. De ger ett mjukt och härligt intryck.
Nu drömmer jag bara om en ny kamera...jag vet jag har tjatat om det länge nu. Men jag kan inte bestämma mej hur mycket jag vill satsa och vilken sorts kamera jag vill ha. Jag blir så irriterad då det tar så länge att kunna ta flera foton efter varandra med den jag har. Då det äntligen kommer bild i rutan, så har det jag ville fånga försvunnit = Anton! :-)

Yes!! Nu har jag 4 dagar ledigt. Då ska jag satsa på att hinna scrappa. Men så klart ska vi nog vara ute om det är väder. En tur till pulkbacken blir det absolut!! =)

onsdag 18 februari 2009

Nytt material & "min hörna"!! =)

Nu har jag fått mina 3 paket!!! Så nu har jag massor med nya härliga material, dekorationer, foton och annat smått och gott. Kliar verkligen i fingrarna nu. Men ikväll hinner jag inget för jag ska på föräldramöte till jobbet. Men nu är det bara 2 dagar kvar i jobb, sedan är jag ledig 4 dagar och då är det inte svårt att lista ut vad jag ska göra! ;-)
Passade på att fota mina grejer och även min lilla hörna. Jag har ju delat rummet med Timo hittills, för han har haft sitt databord här. Men för en vecka sedan "flyttade han ut" till sitt musikrum. Så nu har jag heeela rummet för mej själv. Skrivbordet jag köpte av en bekant är jätte stort med mycket yta och många förvaringslådor. När jag var till Ikea köpte jag en jätte bra ställning med 9st. småa lådor där jag har mina dekorationer osv.

Ps. Tyvärr går inte alla bilder att klicka på så de blir större!!! Jag har suttit och kämpat och laddat om nu flera gånger...Ni måste förstora själva sidan....ska försöka fixa det en annan dag. Hinner inte nu just!!

tisdag 17 februari 2009

Julen -08

Den här LO´n gjorde jag igår kväll. Jag passade på att fotografera den idag när jag kom hem då det var solsken. =) Men brrr...kallt var det!!
Jag ville få med många foton på denna LO + lång journaling, så det var ganska knepigt. Men jag blev nöjd. Jag tyckte pappret var jätte mysigt och behövde inte så mycket extra dekorationer. Jag klippte fotona med mönstersax och limmade upp på fotomatta. Journalingen är en OH i plast som var stor nog för att få med allt jag ville skriva. Hjärtat och granen är dekorationer i styv filt.

Kommentera gärna om du kikar in!

söndag 15 februari 2009

Liten blir stor


Den här LO´n blev jag inste speciellt nöjd med, iaf. inte med rubriken. Jag blir snart tokig på dessa alfabet!! Aldrig finns det de bokstäver man behöver + att de ska vara i rätt färg!! = en omöjlig kombination! Nåja, jag får snart 3 paket på posten som borde underlätta min brist på material. Men jag får nog börja söka efter nån apparat som kan göra bokstäver, för det är ju egentligen ganska oekonomiskt har jag konstaterat.
Nåja, jag tyckte att det var ett lyckat foto av Anton (men det ser lie otydligt ut här på LO´n) som jag ville scrappa. Jag har den senaste tiden börjat konstatera att vi inte har nån liten kille mera....han blir snart 3år!!! :-o Hjälp vad tiden går fort!!

torsdag 12 februari 2009

Bröllops kort

Verkligen länge sedan jag uppdaterat min blogg nu med nån LO. Jag har gjort en beställning på material och väntar på 3st. spännande paket! =) Foton har jag redan beställt och fått i postlådan. Så nu ska jag bara tålmodigt vänta...vilket inte är min starka sida!! ;-)
Igår kväll gjorde jag ett bröllops kort. Vi ska på bröllop på lördagen, på alla hjärtans dag...mysigt! Hittade en modell i en blogg som jag lite följde och gjorde min egen tolkning av. Blev ganska nöjd. Kan hända att jag ännu sätter in lite småa detaljer...datum osv. Baksidan har jag ännu inte klar. Där ska jag dikta nåt från oss till brudparet.


Önskar er alla en trevlig helg och en mysig alla hjärtans dag!

söndag 1 februari 2009

4:e mapp & 4:e fotot...

Hittade denna utmaning i Clarissas blogg. Istället för att uppdatera bloggen med nån LO, så kommer här mitt 4:e foto ur min 4:e mapp. Ganska gulligt foto av Anton när han sitter nyvaken i sin vagn med tutten i munnen. Konstigt att se honom med tutten...den har han inte haft på 1,5år nu!! =) Men det var en vana som gick hur bra som helst att klara sej utan, för han hade ändå inte varit nån "stor tuttare". Hmm, nu borde vi istället ta itu med "sova-i-eget-rum"...han har alltid sovit i egen säng, men i vårt sovrum. Han har ett eget lekrum dit vi planerat att lägga även hans säng. Men vi har bara skjutit på det hela tiden och jag vet att det aldrig kommer nån "passlig tid" för just det. Men det är ju så mysigt att ha honom nära och se honom sova så sött och höra hans små andetag...så kan han komma och mysa med oss när han vaknar. Nåja, tids nog ska vi vel nog försöka, tar ingen stress över det!

Ha en skön söndag! =)